lauantai 12. maaliskuuta 2011

Miten pukea lapsi?

Kun silja on mun esikoinen niin olen aika epätietoinen miten millekin kelille puetaan. Mitä laitatte lapselle päälle joka ei vielä paljon itse liiku -2+2 keleille, entä kun on +5, ja + 10, kuiva tai märkä keli. Olisin kiitollinen vinkeistä.

Rakas kulta lähti justiin isänsä viemänä mummulaan yökylään ja minulla on jo ikävä, isäntä on innoissaan mutta eipä taida tietää että mulla on kaikennäköistä pikkupuuhaa keksittynä:). Neiti menee mummulle aina innoissaan ja tiedän että viihtyy siellä, paljon leikittäjiä ja höpsöttäjiä. Hammaskin on nähtävästi pikkuisen puhjennut läpi mitä sinne suuhun ehtii kurkata. Toisella puolella on kuitenkin ien samalla tavoin turvoksissa joten kohta varmaan taas kipuillaan.

Ennen isännän kanssa vietettiin usein kosteita iltoja ja se olikin hänellä tänäänkin toiveena kun on tilaisuus, mutta jostain syystä mua ei enää ole sellainen kiinnostanut, tietää vain rahanmenoa ja huonoa ahdistunutta oloa seuraavana päivänä. Miljoona kertaa mielummin lueskelen, teen kasvohoitoja, jalkahoitoja ja kaikkea kotihommia. Se on lepoa, ei se että riekkuu alkoholin vaikutuksen alaisena yliaktiivisena aamuun asti, joo ja voin myöntää että en ole koskaan osannut ottaa sivistyneesti, joten jätetään ottamiset niille jotka sen osaa.

Näihin tunnelmiin kaikille hyvää ja hauskaa ja rentouttavaa lauantai-iltaa!!

meillä pidetään nykyään tällaista hattua :)
ja suututti kun ei jaksettu nostaa tuota laatikkoa sohvalle

5 kommenttia:

 1. saman ikäiselle tytölle kun teillä, laitan noin -4 - noin+5 keleille esim sukkikset, bodyn, merinovillasekoitehaalarin (ä.pakkauksen) tai sen tilalle fleecehaalarin tai sen tilalle esim velourhupparin/neulepaidan/collegepaidan ja housut. Ihan helposti mä en tuota kahta ns. sisävaatekerrosta vähennä, mutta merinovillaa en laita jos tästä paljon lämpenee.
  Tänään oli noin ja tepsut jalassa ilman villasukkia, jonathanin teddyrukkaset, fleecelakki (talvimalli) kaulassa hyvinsuojaava huivi, tyttö ä.pakkauksen makuupussiin, tunti ulkona nukkumista ja viileät oli sormet kun tultiin sisälle :( Ja en edes tiedä mikä oli tarkka lämpötilä muuten tänään..
  Meillä on lämpimämpiin keleihin ohentunut toppahaalari odottamassa (nyt vielä käytössä muhkea, ei kertaakaan pesty haalari).
  Mutta senkin haalarin kanssa teen semalla tavalla,eli 2 kerrosta sisävaatetta. Sitten siirryn v.k haalariin ja 2 kerrosta sisävaatetta, sitten pikkuhiljaa yksi kerros ja sitten v.k haalari nurkkaan ja vähän kevyempää takkia esim farkkujen kanssa käyttöön :) Sekavaa selitystä. Nuo lämpötilarajat on vaan aika vaikeita.. Mä en suoraan sanoen näin muista millainen on esim +10, ja vaikuttaahan tuulikin

  VastaaPoista
 2. no kyllä selityksestä sai selvää, meillä ei neiti nuku ulkona laisinkaan, vaan sängyssä nukahtaa äitin tai isin viereen:)

  VastaaPoista
 3. Meillä on ollut edelleen ihan talvitamineet (T2H haalari, villapuku, sisävaatteet, rukkaset, pipo) Nöpöllä. Meilläpäin on ollut hurjaa tuulta joka jäähdyttää säätä. Ja Nöpöhän liikkuukin aika paljon, että liikkumattomalle en laittaisi ainakaan vähempää. Plussalla voi jo alkaa jättämään villahaalria pois ja vaihtaa kevyempään myssyyn. Kenkinä joko talvikumpparit tai talvigoret.

  VastaaPoista
 4. Kiva, kun löysin blogisi, liityin heti lukijaksesi:) Minä olen pukenut lapset talvitamineisiin niin kauan kuin luntakin riittää. Maa hohkaa kuitenkin paljon kylmää vielä ja tuulikin tekee ilman usein kylmemmäksi kuin mittari näyttää. Sitten kun alkaa aurinko kunnolla paistaa ja lumet sulamaan, toki jätän ensin välikerroksen pois ja kunhan lumet alkaa kunnolla lähteä, siirrytään välikausipukuun.

  VastaaPoista
 5. kiitos kaikilta vaan neuvoista, olisin saattanut keventää vaatetusta liian aikaisin kun itsellä on aina kuuma :)

  VastaaPoista